Šādi putnus maltītei gatavoja Spānijā XVIII. gadsimtā un pasniedza galdā karaliskās vakariņās. Jāatzīst, ka šī ēdiena garša patiešām ir karaliska!
Cālis ar vistu aknu pastēti un trifelēm
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1 kukurūzas cālis
- 250g vistas aknas
- 1 pudele heres
- 3-4 trifeles
- 3 ēd.k. olīveļļa
- 2 ēd.k. sinepju pulvers
- sāls, svaigi malti pipari
Pagatavošana
- Cāli noskalot, apžāvēt ar salvetēm un ierīvēt ar sāli, pipariem un sinepju pulveri. Ielikt plastikāta konteinerā vai bļodā, pārliet ar heresu un atstāt uz 24 stundām marinēties.
- Aknas sagriezt četrās daļās. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept aknas 3 minūtes no katras puses. Noņemt no uguns, ietīt follijā un atstēt uz 20 minūtēm. Aknas sablendē. Trifeles sagriezt plānās šķēlītēs un pusi sajaukt ar aknām. Pievienot pēc garšas sāli un piparus.
- Cāli izņemt no marinādes, piepildīt ar aknu un sēņu masu, kājas sakrustot un sasiet. kartsumiztruīgā forma ievietot cāli, pārkaisīt ar sāli un pipariem un cept iepriekš uzkarsēta krāsnī 30-40 minūtes 180 grādos. Katras 10 minūtes apliet cali ar šķidrumu, kas izdalās cepšanas laikā.
- Marinādi pārliet katliņā, pievienot atlikušās trifeles un novārīt, līdz paliek 1/3 no šķidruma. Cāli pasniegt, pārlejot ar mērci.
- Porcijas : 1-2
- Receptes kategorija : Gaļas ēdieni
- Sastāvdaļas : aknas, kukurūzas cālis
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
- LIGY iekš “Sierštelles” siers ar piedevām
- taisniba iekš PVD pārbaudīs svaigu augļu un dārzeņu tirgotājus
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.