Augstvērtīgs alus ir izmantojams ne tikai kā dzēriens, bet arī kā receptes sastāvdaļa. Gatavojot šo recepti, rekomendējam izmantot “Latgales alus” produkciju.
Cīsiņi mīklā ar alus mērci
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (2 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 500g rauga mīkla
- 400g labas kvalitātes cīsiņi
- 75g rīvēts Parmezāns
- 1 ola
- milti darba virsmas pārkaisīšanai
- Mērcei:
- 200ml alus "Latgales"
- 400g rīvēts Čedara siers
- 200g svaigais siers ar zaļumiem
- 1 ēd.k. milti
- 1 ķiploka daiviņa
Pagatavošana
- Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem. Mīklu sadalīt vairākās nelielās bumbās, ar plaukstu saplacināt un ietīt tajā cīsiņu. Cīsiņus pārlikt uz cepešpannas un apsmērēt ar uzputotu olu. Pārkaisīt ar rīvētu Parmezānu.
- Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos. apm 20 min. Atdzesēt uz restēm.
- Pa to laiku pagatavot mērci. Mērces katliņā ieliet alu un uzkarsēt. Čedara sieru sajaukt ar miltiem, smalki sakapātu ķiploka daiviņu un pievienot karstam alum. Pievienot arī svaigo sieru. Karsēt mērci visu laiku maisot, līdz siers ir izkusis. Mērci atdzesēt.
- Porcijas : 10-12
- Receptes kategorija : Mērces, Partneris - Latgalus, Pīrāgi un pīrādziņi
- Sastāvdaļas : alus, cīsiņi, rauga mīkla, siers, svaigais siers
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
2 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.