Šo tadžīnu iesakām pasniegt ar Cabernet Sauvignon vai Syrah sarkanvīnu. Sarkanvīna piesātinātais aromāts neitralizēs eksotiskā ēdiena garšvielas. Ēdiena gatavošanas beigās pievienotais koriandrs ļaus ēdienu veiksmīgāk pieskaņot vīnam ar izteiktu garšaugu aromātu.
Jērgaļas tadžīna ar olīvām un zaļajām pupiņām
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1.5kg jēra lāpstiņa vai ribiņas ar kauliem
- 200g tomātu pasta
- 325g dārzeņu sula
- apm. 2 gl. dārzeņu buljons
- 1/2 gl. Kalamata olīvas bez kauliņa
- 2 čili pipari
- 1/4 gl. rozīnes
- 1 ēd.k. medus
- 400g zaļās pupiņas (pākstis)
- svaigs koriandrs
- 1 tējk. malts ingvers
- 1 tējk. garam-masala
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- 4 ēd.k. olīveļļa
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Tadžīnas traukā uzkarsē eļļu, kur apcep ķiplokus un sīpolus. Pievieno garam-masalu, čili un ingveru un cep apm. 2-3 min., lai tikai parādās smarža. Noregulē mazāku uguni. Liek jēra gaļu, kārtīgi visu samaisa un cep 2-3 min.
- Pievieno tomātu pastu, dārzeņu sulu, olīvas, buljonu, rozīnes un medu. Visu uzvāra uz vidējas uguns. Uzliek tadžīnas vāku, ielej spicītē ūdeni un sutina apm. 1 st., kamēr gaļa ir gatava. Jēra gaļas sautējumam pievieno zaļās pupiņas, apmaisa un sutina vēl apm. 10-15 min.
- Pasniedz ar vārītiem rīsiem vai kuskusu un smalki sakapātām koriandra lapiņām.
- Porcijas : 6
- Receptes kategorija : Tadžīnas receptes
- Sastāvdaļas : jēra gaļa, pākšu pupas
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Natalja iekš Aknu pastēte “Melnais Barons”
- Saulkrastiete iekš “Vēja Rags” kur tevi negaida un, tomēr, vairāk “Salt Water”…
- Sandija iekš Ābolu-dzērveņu medalus kokteilis
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.