Karbonāde franču gaumē

Neskatoties uz nosaukumu, šis nav franču virtuves ēdiens. Oriģinālais ēdiena nosaukums ir Veau Orloff - pirmo reizi pagatavots Parīzē priekš grāfa Orlova, imperatores Jekaterinas favorīta. Tas ir sacepums no teļa gaļas ar kartupeļiem, sēnēm, sīpoliem, sieru un Bešamela mērci. Padomju laikos, kad veikalos valdīja totāls deficīts, šis ēdiens piedzīvoja otru atdzimšanu. Saimnieces, cenšoties nekrist kaunā ciemiņu priekšā, atcerējās par šo ēdienu - teļa gaļu aizvietoja ar cūkgaļu, Bešamela mērci ar majonēzi, sēnes un kartupeļi pavisam pazuda, dodot priekšroku tomātiem. Sākumā pat siera nebija, taču 80-tajos gados, ar siera parādīšanos veikalos, tas atkal ieņēma savu vietu. Izmēģiniet šo leģendāro recepti arī jūs!

Receptes vērtējums

  • (5 /5)
  • (2 novērtējuši)

Pieslēdzies ar kādu no sociālajiem tīkliem un izveido savu recepšu izlasi!



Par autoru

bonappetit.lv

Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.

Tevi varētu interesēt arī: