Grūbas ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu avots. Grūbās esošās augu olbaltumvielas, apvienojot ar papildus pārtikas grupu produktu olbaltumvielām, sniedz vērtīgu uzturvielu devu. Tas ir būtisks ogļhidrātu un olbaltumvielu avots. 100 g grūbu enerģētiskā vērtība sastāda 324 kalorijas, kas ir aptuveni piektā daļa no nepieciešamās dienas devas.
Katlā ielej ūdeni, pievieno pēc garšas sāli, kartupeļus un noskalotas grūbas. Vāra, kamēr grūbas gatavas, apm. 1 st. Pa šo laiku izvārīsies arī kartupeļi. Ar kartupeļu
stampu katla saturu sajauc viendabīgā masā.
Sīpolu un bekonu sagriež šķēlītēs un pannā apcep līdz sīpoli kļūst zeltaini.
Kartupeļu biezputru pasniedz ar ceptiem sīpoliem un bekonu. Klāt var piedāvāt kefīru vai pienu.
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lai nodrošinātu web lapas satura kvalitāti un apkopotu apmeklētāju statistiku, www.bonappetit.lv mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.