Daudzi gardēži un alus cienītāji zin, labs alus ir baudāms ne tikai kā dzēriens, bet tas var būt kā lieliska piedeva gatavojot dažādus ēdienus. Izmēģinat šo recepti un par to pārliecināsieties arī jūs!
Mīdijas tumšā alus mērcē
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (4.7 /5)
- (2 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1 iep. dzīvas mīdijas (apm. 1,5 kg)
- 1 pud. tumšais alus
- 1 puravs
- 3 ķiploka daiviņas
- 20g sviests
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Mīdijas pārlasa un izmet tās mīdijas, kuras paliek vaļā vai ir ieplīšušas. Attīra mīdijas no "bārdas" un sīkiem akmentiņiem.
- Pannā izkausē sviestu un apcep tajā sagrieztu puravu. Beigās pievieno sasmalcinātus ķiplokus. Pielej alu, visu pasautē.
- Pievieno mīdijas un samaisa. Pievieno pēc garšas sāli un piparus. Vāra tik ilgi, līdz mīdijas atveras.
- Pasniedz ar svaigu maizi un alu.
- Porcijas : 2-3
- Receptes kategorija : Jūras veltes, Partneris - Latgalus
- Sastāvdaļas : alus, mīdijas, puravi
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
2 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.