Baklažāni ir tomātu radinieki, abi pieder pie nakteņu dzimtas. Vispopulārkais baklažānu izmantošanas veids pasaulē ir cepts baklažāns ar pildījumu. Kā interesantu faktu par baklažānu var minēt to, ka baklažānā ir vislielākais nikotīna saturs no visiem zināmajiem ēdamajiem dārzeņiem (0,01mg uz 100g), tādēļ atmetot smēķēšanu trūkstošo nikotīna devu var iegūt ēdot baklažānus. 🙂 /augli.lv/
Pildīti baklažāni
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 2 baklažāni
- 800g brieža maltā gaļa
- 200g bekons
- 400g konservēti tomāti
- 100g Čedara siers
- 100g kukurūza
- 1 paprika
- 1 sīpols
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. hmeli-suneli
- piparmētra
- sāls, svaigi malti pipari
Pagatavošana
- Dārzeņus un bekonu sagriezt mazos kubiņos. Pannā apcept bekonu, lai izdalās tauki. Pievienot sīpolus, ķiplokus un apcept, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievienot malto gaļu, hmeli-suneli un cept 7-8 min, kamēr gaļa ir apcepusies. Pievienot sasmalcinātus tomātus, papriku un kukurūzu un sautēt vēl pāris minūtes.
- Baklažānus sagriezt uz pusēm. Mazliet izgrebt vidu, iegūto baklažāna masu arī var pievienot maltai gaļai. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un sakārtot baklažānu pusītes. Baklažānus piepildīt ar malto gaļu un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 25-30 min 180 grādos, līdz baklažāni ir gatavi. Pārkaisīt ar sarīvētu sieru un vēl uz 5 min. ievietot cepeškrāsnī, lai siers izkūst.
- Pasniedz siltu, dekorējot ar piparmētru lapiņām.
- Porcijas : 4
- Receptes kategorija : Gaļas ēdieni
- Sastāvdaļas : baklažāns, medījums
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
- LIGY iekš “Sierštelles” siers ar piedevām
- taisniba iekš PVD pārbaudīs svaigu augļu un dārzeņu tirgotājus
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.