No Padomju laikiem Latvija plašajā pasaulē un
Krievijā jo īpaši asociējas ar kūpinātām
reņģēm. Un tas ir jauki, jo šī mazā kūpinātā
zivtiņa patiesi ir ļoti garda un izmantošanas iespējas ļoti daudzveidīgas.
Pīrādziņi ar kūpinātām reņģēm
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 700g miltu
- 10g sausa rauga
- 1 ēd.k. cukura
- 1 tējk. sāls
- eļļa fritēšanai
- zaļie salāti (pasniegšanai)
- Pildījumam:
- 400g kūpinātas reņģes
- 2 burkāni
- 1 vidējs sīpols
- 2 lieli tomāti
- 1 citrona sula un miziņa
- sakapāti zaļumi
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Izsijātus miltus sajaukt kopā ar cukuru un raugu un pievienot 250ml silta ūdens. Visu kārtīgi izmaisīt un apsedzot ar ieeļļotu plēvi nolikt siltā vietā rūgšanai uz apmēram 1,5 stundām.
- Reņģes notīrīt un izņemt asaciņas. Burkānus sarīvēt uz rupjās rīves, sīpolus smalki sakapāt, tomātus nomizot un izņemt sēkliņas. Nelielā eļļas daudzumā apcept sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienot burkānus un sautēt visu kopā kādas 5 min. Pievienot tomātus, zaļumus, citrona miziņu un sautēt vēl 10 min. Pašās beigās pievienot sāli, piparus, zivi un citrona sulu. Visu sajaukt, noņemt no uguns un atdzesēt.
- Atsevišķā katlā uzkarsēt eļļu fritēšanai līdz apmēram 160-180 grādiem. Ar karoti nokniebj nelielus mīklas gabaliņus un liek eļļā. Cep līdz pīrādziņi ir zeltīti-brūni. Gatavus pīrādziņus izņem, saliek uz papīra dvielīša lai notek liekie tauki. Vēl siltus pīrādziņus ar nazi iegriež, pilda katru pīrādziņu caur izveidoto caurumu. Pasniegt ar zaļiem salātiem.
- Receptes kategorija : Pīrāgi un pīrādziņi, Zivju ēdieni
- Sastāvdaļas : kūpināta zivs, reņģes, zivs
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
minerālūdens lauretana
mājražotāji
pica
picērija
piparkūkas
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Arina iekš Veikalu tīkls “Lats” tirgo vecas desas. Vadība notikušo nekomentē.
- Liene iekš Biezpiena kēkss
- Mārtiņš iekš Vai trifeļu kolekcija “NAMEJS - GODI” tapusi steigā?!
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.