Šī patiesi ir ļoti interesanta un garšīga ēdiena recepte.Par vistu droši vien īpašu jautājumu nav. To esam pieraduši pildīt gan ar āboliem, bumbieriem un dārzeņiem.Šajā receptē vista tiek pildīta ar prjaņikiem (пряники).Vēsture vēsta, ka prjaņiki Krievijā
bija cieņā jau IX gadsimtā. Tos gatavoja no
rudzu miltiem, medus un ogu sulām.Turklāt
medus šajā maisījumā bija gandrīz vai puse salīdzinot ar visām pārējām sastāvdaļām. Prjaņiks ir sava veida slāvu piparkūka. Kam pirmajam ienāca prātā doma vistu piepildīt ar prjaņikiem vēsture klusē. Bet ēdiens patiesi ir garšīgs. Pamēģiniet.
Vista ar prjaņikiem
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1 vista
- 1 sīpols
- 2 olas
- 1 vakardienas maizīte
- 30 g bekons
- 75 g medus prjaņiku
- 6 timiāna zariņi
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Pildījumam sīpolus nomizot un sagriezt kubiņos. Bekonu sagriezt plānās strēmelītēs. Pannā apcept bekonu līdz tas ir kraukšķīgs, pievienot sīpolus un sautēt visu kopā vēl minūtes 5. Vakardienas maizīti un prjaņikus sagriezt mazos kubiņos. Visas sagatavotās sastāvdaļas sajaukt kopā ar olām, pievienot sāli, piparus un timiāna lapiņas.
- Vistu nomazgāt, nosusināt, ierīvēt ar sāli un pipariem. Piepildīt vistu ar pildījumu, vistu aizšūt. Kājas un spārniņus sasiet ar diegu. Vistu uzlikt uz restēm, apakšā zem restēm novietot cepešpannu ar ūdeni. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apm. 1,5 st., atkarība no vistas lieluma, līdz vista ir gatava. Ja ir nepieciešams, pannā ik pa brīdim pieliet ūdeni.
- Vistu izņemt no cepeškrāsns, mazliet atdzesēt un sagriezt. Pildījumu sagriezt un pasniegt kopā ar vistu. Šķidrumu no cepešpannas vai izmantot mērces pagatavošanai.
- Receptes kategorija : Gaļas ēdieni
- Sastāvdaļas : svētku galdam, vista
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.