Citādākas brokastis (Praktiskums + sabalansētība)

Jūs vēlaties ēst sabalansētu uzturu, taču neesat gatavi tam tērēt savus spēkus un laiku? Piedāvājam jums tradicionālas brokastis, kuras atzinīgi ir novērtējuši ļoti daudzi veselīga uztura speciālisti.

Klasisks izgudrojums.

Teorija.

Olbaltumvielas, tauki, ogļhidrāti… Šajās klasiskajās brokastīs,(kuras tiek dēvētas arī par kontinentālajām brokastīm, ir ietverts viss, kas ir nepieciešams mūsu organismam.

Kā pagatavot?

Ņemiet pilngraudu maizi, uzsmērējiet sviestu, medu vai ievārījumu, šķēlītēs sagrieziet kādu sezonas augli (tieši augli nevis sulu, jo mums ir nepieciešamas šķiedrvielas, un uzvāriet svaigu tēju (nevis kafiju!). Ja tūlīt pēc pamošanās jums nav ēstgribas, tad no sākuma izdzeriet glāzi ūdens vai tasīti tējas, bet brokastis atlieciet uz mazliet vēlāku laiku, un šobrīd nobaudiet rudzu maizi, augļus, dārzeņus (ķiršu tomātus, redīsus) vai dabīgo jogurtu.

Speciālista viedoklis.

Šī brokastu varianta galvenā priekšrocība ir sabalansētība. Ja jūsu organismam ir pretenzijas pret olām vai jums tās vienkārši negaršo, tad aizvietojiet tās ar šķiņķa šķēlīti vai kādu skābpiena produktu. Neaizraujieties ar sviestu. Labāk taukus aizvietojiet ar polinepiesātinātajām taukskābēm. Taču atcerieties, ka labāk ir nedaudz apēst dabīgo sviestu, nekā margarīnu! Kas attiecas uz ievārījumu, tad tajā ir jābūt maksimāli daudz augļiem un minimumam cukura. Ideālajā variantā tam ir jālīdzinās augļu kompotam. Tagad par maizi: jo vairāk tajā ir veselu graudu, jo labāk. Taču, ja jums tāda maize neiet pie dūšas, tad varat izvēlēties parasto maizi – sevis spīdzināšana ne pie kā laba nenoved.

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt