Šis ēdiens izsenis tiek pasniegts itāļu restorānos. Arī tajos, kas atrodas aiz Itālijas robežām. Parasti gatavojot šo ēdienu izmanto mocarellas sieru, bet ar parmezānu tikai pārkaisa. Pasniedz šādu cāli ar tradicionālu itāļu pastu - spagetti vai taljateli makaroniem.
Cālis “Parmedžano”
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 600g vistas fileja
- 1 mocarellas bumbiņa
- 2 olu baltumi
- 2/3gl. rīvmaize
- 10g pētersīļi
- 4 ēd.k. olīveļļa
- 50g Parmezāns
- sāls pēc garšas
- Mērcei:
- 400g tomāti savā sulā
- 1/3gl. sauss sarkanvīns
- 1 sīpols
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 3 bazilika zariņi
- 3 ēd.k. olīveļļa
- sāls, svaigi malti pipari
Pagatavošana
- Sīpolu, ķiploku un zaļumus smalki sakapāt. Dziļā pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept tajā uz vidējas uguns sīpolus, apm. 5 minūtes. Pievienot ķiplokus un cept vēl 30 sekundes. Pieliet vīnu un iztvaicēt apmēram pusi. Pievienot tomātus, samazināt uguni, sautēt 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Pievienot zaļumus, sāli un piparus un sautēt vēl 1-2 minūtes. Noņemt no uguns.
- Olu baltumus ieliet bļodā un ar dakšu sakult. Dziļā šķīvī iebērt rīvmaizi, pievienot sāli un svaigi maltus piparus. Atsevišķā pannā uzkarsēt eļļu. Katru vistas filejas gabalu apviļāt olā, tad rīvmaizē un cept līdz zeltītai garoziņai, apmēram 5 minūtes no katras puses. Fileju pārlikt uz papīra dvielīšiem, lai notek liekie tauki.
- Pannu ar mērci uzkarsēt un pārlikt tajā vistas filejas. Uguni samazināt, pannu apsegt ar vāku un sautēt 5-7 minūtes. Pētersīļus smalki sakapāt. Mocarellu sarīvēt uz rupjās rīves. Vistas fileju pārkaisīt ar mocarellas sieru, uzikt vāku un sautēt vēl 3 minūtes, kamēr siers izkusīs. Fileju pārkaisīt ar rīvētu Parmezanu un pētersīļiem un pasniedz. Parasti klāt pasniedz arī spageti.
- Porcijas : 4-6
- Receptes kategorija : Gaļas ēdieni
- Sastāvdaļas : Mozzarella, vistas fileja
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
- LIGY iekš “Sierštelles” siers ar piedevām
- taisniba iekš PVD pārbaudīs svaigu augļu un dārzeņu tirgotājus
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.