Latīniskais Doradas nosaukums – Sparus auratus.
Zivs nosaukuma pamatā ir latīņu vārds “aurum”- “zelts”. Par „zelta zivtiņu” to nosauca, jo tai raksturīga spīdīga atzīme uz pieres, kas ir līdzīga pusmēnesim. Tiek uzskatīts, ka ar šo atzīmi zivi apbalvoja mīlestības dieviete Afrodīte.
Dorada ar baziliku
-
- Gatavošana
- minūtes
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 2 doradas
- 30g baziliks
- 50g Parmezāna siers
- olīveļļa
- 3 ķiploka daiviņas
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Pagatavot mērci - bazilika lapiņas, sieru, ķiplokus un olīveļļu sablendēt kopā. Pievienot sāli un piparus. Mērcei nevajadzētu būt pārāk šķidrai šajā gadījumā, visam jābūt parupji samaltam, tad izveidosies garšīga garoziņa.
- Zivi izķidāt, izgriezt žaunas un uztaisīt sānos vairākus griezumus no abām pusēm. Zivi ierīvēt ar bazilika mērci no iekšpuses un ārpuses un atstāt uz 20 minūtēm iemarinēties.
- Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Uz cepešpannas uzlikt doradu un sagrieztu 4-6 daļās citronu. Cept apmēram 15-20 minūtes, atkarībā no zivs lieluma.
- Pasniegt zivi ar citrona daiviņām. Klāt pasniedz zaļus salātus vai ceptus kartupeļus.
- Porcijas : 2
- Receptes kategorija : Zivju ēdieni
- Sastāvdaļas : dorada, zivs
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.