Vēlaties iepriecināt savus viesus? Pagatavojiet šo kūku! Jūsu pūles novērtēs pat visprasīgakais gardēdis un nākamajās viesošanās reizēs ciemiņi pieprasīs jums atkārtot šo recepti.
Jogurta kūka ar kanēļa štreizeli
-
- Gatavošana
- minūtes
-
- Daudzums
- Forma 24cm
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 320g turku/grieķu jogurts
- 170g mīksts sviests
- 350g cukurs
- 4 olas
- 360g milti
- 10g cepamais pulvers
- vaniļas esence
- sāls
- Štreizelim:
- 55g cukurs
- 55g milti
- 25g auksts sviests
- 20g kanēlis
- šķipsniņa sāls
- Glazūrai:
- 50g siers Philadelphia
- 30g mīksts sviests
- 50g piparkūku sīrups
Pagatavošana
Pagatavot mīklu. Sviestu uzputot ar cukuru, pievienot vaniļas esenci Pa vienai iesist olas un pēc katras olas apm. 30 sek putot. Atsevišķā bļodā izsijāt miltus ar cepamo pulveri, pievienot šķipsniņu sāls. Pa daļām sviesta-olu masai pievienot miltu masu un jogurtu - 1/3 miltus, 1/3 jogurta, 1/3 miltu utt.
Pagatavot štreizeli. Aukstu sviestu sagriezt kubiņos. Pievienot miltus, kanēli, cukuru un sāli un visu saberzt kopā starp pirkstiem, lai veidojas drupačas. Attiecībā uz sali neesam kļūdījušies - sāls šajā gadījumā papildinās garšu un piedos kūkai interesantāku garšas buķeti.
2/3 mīklas ieliet formā, pārkaisīt ar pusi no drupačām, pārliet ar atlikušo mīklu. Cept multivāramā katlā režīmā "Cepšana" 60 min. , tad ieslēgt šo pašu programmu vēl uz 65 min. Pārbaudīt ar koka irbulīti gatavību, ja ir nepieciešamība, tad cept līdz gatavībai. Kūku izņemt no katla, pārkaisīt ar atlikušo štreizeli un cept cepeškrāsnī 10 min. 180 grādos, lai štreizels karamelizējās.
Kūku var cept arī cepeškrāsnī. Cept 180 grādos, gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.Gatavu kūku izdekorēt ar glazūru. Glazūras pagatavošanai sieru sajaukt ar sviestu un sīrupu.
- Avots - laperla-foto.livejournal.com
- Receptes kategorija : Kūkas
- Sastāvdaļas : jogurts, Philadelphia
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās
Birku mākonis
Pēdējie komentāri
- Natalja iekš Aknu pastēte “Melnais Barons”
- Saulkrastiete iekš “Vēja Rags” kur tevi negaida un, tomēr, vairāk “Salt Water”…
- Sandija iekš Ābolu-dzērveņu medalus kokteilis
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.