Daudzās ģimenēs ļoti iecienīts ēdiens. Tā
izmaksas nav lielas, tas ir garšīgs un
pagatavojot to sabojāt arī ir gandrīz
neiespējami. Un ir arī vairākas šī ēdiena variācijas. Piemēram, šajā receptē tradicionālā galviņkāposta vietā izmantosim ķīniešu kāpostu.
Kāpostu tīteņi
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1 ķīniešu kāposts
- 700g maltās gaļas
- 1 ola
- 5 ķiploka daiviņas
- 1-2 apkaltušas maizes šķēlītes
- 1 sīpols
- 2-3 ēd.k. tomātu pastas
- 2 ēd.k. sviesta
- sāls, pipari pēc garšas saldā paprika (pulvers)
Pagatavošana
- Ķīniešu kāpostam nogriež dupsi un sadala lapās. Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un garšvielas un uzvāra. Tagad šajā vārošā ūdenī ir jāliek kāpostu lapas ar kātu uz leju. Vāra burtiski 3-4-5 min (viss atkarīgs no lapu biezuma) un liek katlā nelielām porcijām, pa 5-8 lapām. Ar šūmkaroti izņem āra un liek uz šķīvja atdzist.
- Pa to laiku uztaisa maltās gaļas pildījumu. Gaļu sajaukt kopā ar olu un izmērcētu maizīti, piebērt sāli, piparus, papriku un visu kārtīgi sajaukt. No maltās gaļas izcveidot bumbiņas un katru ietīt kāposta lapā. Ja neturās kopā, var pārsiet ar kulinārijas diegu
- Sīpolus un ķiplokus notīrīt. Sīpolu sagriezt pusapļos, ķiplokus sīki sakapāt. Pannā uzkarsēt sviestu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienot tomātu pastu, 2-3 min. Visu kopā pasautēt un izslēgt.
- Katla apakšā saliek pāri palikušās vārītās kāpostlapas, pavirsu tīteņus, pievieno sīpolu-tomātu maisījumu un pārlej pāri ar buljonu, kur vārījās kāpostlapas.
- Vāra līdz gatavībai, apmēram minūtes 30.
- Receptes kategorija : Gaļas ēdieni
- Sastāvdaļas : kāposts, ķīniešu kāposts, maltā gaļa
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
minerālūdens lauretana
mājražotāji
pica
picērija
piparkūkas
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Ilze iekš Cepumi ar ogu sukādēm
- Arina iekš Veikalu tīkls “Lats” tirgo vecas desas. Vadība notikušo nekomentē.
- Liene iekš Biezpiena kēkss
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.