Daudzi cilvēki pat nenojauš, ka pilsēta Kēnigsberga (vācu:Königsberg, latviešu valodā saukta arī Karalauči jeb Karaļauči) līdz 1945. gadam bija Austrumprūsijas galvaspilsēta Kaļiņingrada. Ja citur pasaulē no maltās gaļas gatavoja mērces, tad tieši Kēnigsbergas pavāri piešķīra maltās gaļas izstrādājumiem formu - veidoja klopšus.
Klopši no Kēnigsbergas
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 700g jauktā malta gaļa
- 200ml gaļas buljons
- 100ml saldais krējums
- 50g kaperi
- 50g rīvmaize
- 1 sīpols
- 3 anšovu filejas
- 1 ola
- 1 lauru lapa
- 4-5 szmažīgie pipari
- šķipsniņa rīvēts muskatrieksts
- melnie pipari
Pagatavošana
- Sīpolu sagriezt smalkos kubiņos un apcept uz pannas, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Ceptus sīpolus pievienot maltai gaļai. Pievienot arī sasmalcinātus anšovus, olu, rīvmaizi, svaigi maltus piparus, muskatriekstu un kārtīgi samaisīt. Sāli pievienot nevajag, jo anšovi paši par sevi ir pietiekami sāļi. Apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī uz 20 min.
- Multivārāmā katlā ieliet buljonu, saldo krējumu, pievienot lauru lapu, smaržīgos piparus un režīmā "Cepšana" gatavot 50 min. Pēc 20 min. buljons būs uzkarsis un vāku var atvērt. No maltās gaļas izveidot bumbiņas un ielikt karstā buljonā. Pievienot arī kaperus. Aizvērt vāku un turpināt sautēt, līdz mašīna izslēdzas.
- Ja multivārāmais katls nav atrodams jūsu virtuvē, tad šo ēdienu var pagatavot izmantojot tradicionālo sautēšanas metodi katlā.
- Porcijas : 4-6
- Receptes kategorija : Gaļas ēdieni
- Sastāvdaļas : maltā gaļa, multivārāmajam katlam
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.