Šādi pagatavota gaļa ir ļoti populāra Taizemē un Kambodžā. Tie ir vienlaicīgi gan asi,
gan maigi dēļ marinādes. Ļoti ērts pasniegšanas
veids - rokas nav taukainas, netīras un mērce
nepil uz drēbēm (salātlapiņa aiztur)
Lok-lak
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 800g liellopu gaļas
- 4 ķiploka daiviņas (sasmalcināti)
- 1/4 gl. sēņu sojas mērces
- 1 tējk. tumšās sojas mērces
- 3 ēd.k. brūnā cukura
- 1 tējk. melno piparu
- 1 ēd.k. zemesriekstu eļļas
- 4-5 laimu sula
- sauja zemesriekstu
- pasniegšanai - salātu lapas (šķirnei īpaši nav nozīmes, bet frilisse izskatās labāk)
Pagatavošana
- Lielā bļodā sajaukt abas sojas mērces un pievienot tējkaroti cukura. Samaisīt, kamēr cukurs izšķīst. Pievienot eļļu, pusi ķiploku un pusi melno piparu.
- Gaļu sagriezt taisnstūros un ielikt marinādē. Visu kārtīgi sajaukt, lai visi gaļas gabaliņi būtu noklāti ar marinādi. Apsegt ar plēvi un ļaut ievilkties 30 min - 1 st. istabas temperatūrā.
- Iemarinētu gaļu var cept uz grila, uzdurot uz koka iesmiņiem vai arī pannā 15-30 sek. no katras puses. Pasniegšanai - katru gaļas gabaliņu satīt salātlapiņā (var sastiprināt ar zobu bakstāmiem kociņiem) un sakārtot uz šķīvja.
- Mērcei riekstus sasmalcināt blenderī vai ar stampiņu. Laimu sulu sakult ar cukuru līdz viss cukurs ir izkusis. Pievienot riekstus, atlikušos ķiplokus un piparus. Mērci saliet porcijas mērces trauciņos.
- Jāēd kopā ar visu salātlapiņu, mērcējot gaļas gabaliņu mērcē. Gaļu labāk iemarinēt uz visu nakti. Liellopu gaļa jāņem labākā, ko var atrast - tad gaļiņa būs ļoti maiga. Bet droši var arī cūkgaļu izmantot.
- Receptes kategorija : Uzkodas
- Sastāvdaļas : liellopa gaļa
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
minerālūdens lauretana
mājražotāji
pica
picērija
piparkūkas
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Ilze iekš Cepumi ar ogu sukādēm
- Arina iekš Veikalu tīkls “Lats” tirgo vecas desas. Vadība notikušo nekomentē.
- Liene iekš Biezpiena kēkss
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.