Šampinjoni ir vispopulārākā un iecienītākā kultivētā sēne, kas savu nosaukumu ieguvusi no franču valodas(champignon). Tas ir universāls produkts, šampinjonus var izmantot svaigus, kaltētus, konservētus un pagatavot visdažādākajā veidā un visa gada garumā. Tie lieliski garšo kopā ar gaļu, dārzeņiem un daudziem citiem produktiem. Uzturvērtības ziņā spēj aizstāt gaļu. Svaigi šampinjoni satur iedarbīgu vielu — tirosināzi, kas stimulē asinsriti. Francūži apgalvo, ka regulāri uzturā lietojot šampinjonus, vismaz trīs reizes
samazinās aterosklerozes, infarkta un sirds un
asinsvadu slimību risks. Agrāk šampinjonus uzskatīja par delikatesi. Mūsdienās Eiropā ir ap 40 dažādu veidu šampinjonu, dažas sēņu šķirnes, kas aug
savvaļā ir arī indīgas. Veikalu plauktos
atrodami dažāda lieluma trīs krāsu šampinjoni: balti, gaiši brūni un brūni.
Ledusskapī tos svaigus var uzglabāt 3–4 dienas.
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.