Vēdzele, dēvēta arī par saldūdens mencu, priecē katru makšķernieku, kam paveicies šo zivi noķert. Bet īpaši par šo zivi priecājas gardēži, kuri augstu vērtē šīs zivs gastronomiskās īpašības.
Vēdzele garneļu mērcē
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1 vēdzele
- 150g attīrītas garneles
- 100g jūras zaķa ikri
- 200 g krējums
- 2-3 tējk. mārrutki
- 25g milti
- svaigi zaļumi
- eļļa
- sāls un svaigi malti pipari
Pagatavošana
- Notīrītu zivi sadala gabalos, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, apviļā miltos un cep uz pannas sakarsētā eļļā.
- Pagatavot mērci: krējumu samaisīt ar ikriem un smalki sagrieztām garnelēm, atstājot mazliet dekorēšanai. Pievieno sāli, mārrutkus un kārtīgi samaisīt.
- Uz siltiem šķīvjiem liek zivs gabalus un pārlej ar mērci. Dekorē ar garnelēm un svaigiem zaļumiem.
- Klāt var pasniegt vārītus kartupeļus vai rīsus.
- Porcijas : 2-4
- Receptes kategorija : Zivju ēdieni
- Sastāvdaļas : garneles, zivs
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
pica
picērija
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.