Big Green Egg - ir unikāls ogļu grils, kura iespējas ir plašākas kā jebkuram citam līdzīgam grilam. Tas sevī apvieno gan turku tandiru, gan grilu, maizes krāsni, cepeškrāsni un pat kūpinātavu. Lielā Zaļā Ola ne tikai apvieno visu šo krāšņu iespējas, bet pat izceļ to labākās īpašības. Visi Lielās Zaļās Olas modeļi tiek ražoti no speciālas, patentētas keramikas masas, kura nodrošina lielisku izturību gan pie aukstām, gan zemām temperatūrām.
Ideālā termoizolācija nodrošina vienreizēju gatavojamā produkta sulīgumu, kas nav sasniedzama ne ar vienu citu ēdiena gatavošanas paņēmienu. Nekas nelīdzināsies garšas ziņā ar ēdieniem, kuri pagatavoti Lielajā Zaļajā Olā. Tāpēc Lielā Zaļā Ola arī ir viens no lielajiem kulināru noslēpumiem, kurš palīdzējis radīt daudzus kulinārijas šedevrus.
Ne velti tas ieguvis daudzu slavenu šefpavāru atzinību un to iemīļojuši daudzi pasaules gurmāni. Lielo Zaļo Olu tāpēc var ieraudzīt gan daudzu izslavētu restorānu virtuvēs, gan pie labas ēdmaņas mīļotājiem.Daudzi ar Mishelin Guide zvaigznītēm atzīmēti restorāni savus izsmalcinātos ēdienus gatavo tieši ar tā palīdzību.
Ko īsti nozīmē – keramiskais grils. Tas ir elipses formā izveidots barbekju grils ar biezām sienām., kuru vēl mēdz saukt par „kamado” krāsni vai grilu. Kaut arī šodien pēc mūsdienu standartiem var likties dīvaina šī grila forma, tā jau izsenis izmantota ēdienu gatavošanā, un par to liecina praktiski visu seno civilizāciju apmetnēs veiktie arheoloģiskie izrakumi un tur atrastie šādu, no mala gatavotās katlu paliekas. Tas apliecina, ka izsenis pat mežonīgās tautas pārstāvji (pareizāk būtu teikt – pārstāves) jau bija atklājuši, ka gaļa gatavota uz uguns - traukā, garšo daudz lieliskāk.
Tā kā Big Green Egg ražošana un izplatība strauji pieauga tieši pēdējo gadu laikā, tika veiktas būtiskas izmaiņas un uzlabojumi, lai saglabātu tā pārsvaru par līdzīgiem „kamado” tipa griliem. Jaunā keramisko detaļu apdedzināšanas tehnoloģija, jaunā patentēta „olas” vāka aizdares sistēma un dubultā metāla pielietošana ļauj tagad labāk regulēt ēdiena gatavošanai nepieciešamo temperatūru, no īpaši augstas ātrai apcepšanai līdz pat lēnam kūpināšanas režīmam. Specialā zaļās krāsas keramiskā glazūra, kas kļuvusi par firmas zīmi, nekad vairs neizbalēs vai neizmainīsies, neraugoties uz jebkādiem laika apstākļiem. Izmaiņas skārušas arī pavarda/grila aksesuārus, nomainot tradicionālo restīšu materiālus un arī to detaļu dizainu, tie tagad tiek izgatavoti no smaga nerūsējošā tērauda. Un uzņēmuma speciālisti turpina uzlabot un pilnveidot Big Green Egg, lai tas kļūtu par visu laiku labāko grila krāsni.
Big Green Egg oficiālā izplatītāja Latvijā mājas lapa
Publicitātes foto
Pagaidām nav komentāru.