Ja nav pieejama virtuve vai vienkārši nav laika, tu vari pagatavot ēst veļas mašīnā! Šādu gatavošanas veidu piedāvā students no Izraēlas Iftahs Gazits (Iftach Gazit). Viņš ir izgudrojis speciālus maisiņus, kuros var gatavot ēst pat veļas mazgāšanas laikā. Maisiņi izgatavoti no ūdensnecaurlaidīga Tyvek papīra, kas pasargā ēdienu no mitruma un veļas pulvera aromāta.
Ēdiena pagatavošanas veļas mašīna pamatā ir sous-vide princips - populārā metode augstajās virtuvēs, kad ēdiens ilgi tiek gatavots vakuuma maisiņos karstā, bet ne vārošā ūdenī. Veļas mašīna atbilst sous-vide prasībām un pieļauj temperatūras izvēles režīmus, piem, gaļai maisiņu izgudrotājs rekomendē izvēlēties kokvilnas režīmu, bet zivij un dārzeņiem sintētikai domātu režīmu.
Ēdiena pagatavošanas veļas mašīna pamatā ir sous-vide princips - populārā metode augstajās virtuvēs, kad ēdiens ilgi tiek gatavots vakuuma maisiņos karstā, bet ne vārošā ūdenī. Veļas mašīna atbilst sous-vide prasībām un pieļauj temperatūras izvēles režīmus, piem, gaļai maisiņu izgudrotājs rekomendē izvēlēties kokvilnas režīmu, bet zivij un dārzeņiem sintētikai domātu režīmu.
ŠĪ doma studentam ienāca prātā pētot ēšanas paradumus Otrā pasaules kara laikā, kad daudzas sievietes devās strādāt un neatlika daudz laika mājas darbiem.Vēl šī metode priecē steidzīgos, jo mazgāt veļu un gatavot ēst var vienlaicīgi.
“Tā vietā, lai pēc sous-vide receptes gaļas gabals gatavotos pie 58 grādiem divarpus stundas, vienkārši iestatiet veļas mašīnā atbilstošu režīmu,” skaidroja dizainers. “Pagatavot dārzeņus? Iestatiet mašīnu uz kokvilnas programmu uz īsu laiku.“
Publicitātes foto
Pagaidām nav komentāru.