Sausa āda ir skaista jaunībā, taču vēlāk tā ir liela problēma. Ar šādu ādu nākas auklēties: pieniņi, toniki, maskas, mitrinoši un barojoši krēmi. Šo problēmu jums palīdzēs atrisināt… zivis!
Treknās jūras zivis.
Viens no labākajiem palīgiem skaistuma un ādas veselības saglabāšanā ir trekna zivs. Ar omega-3 aminoskābēm bagātas ir skumbrijas, siļķes, foreles, lasis un vēl citas trekno zivju sugas. Treknajās zivīs esošās aminoskābes spēj apturēt iekaisuma procesus, ādas sausumu un kairinājumu, neitralizē ādas stresa sekas, kuras rodas praktiski jebkurā gadalaikā, saules, vēja un zemo temperatūru ietekmē. Treknās zivis ir arī bagāts olbaltumvielu avots, kurš ādā stimulē kalogēna izstrādāšanu. Tieši kalogēns padara matus skaistus, kaulus lokanus, bet ādu elastīgu. Diemžēl, pēc 25 gadu vecuma mūsu organisms sāk arvien mazāk izstrādāt šo vērtīgo vielu – kalogēnu, un tad rodas nepieciešamība papildināt olbaltumvielu rezerves no ārpuses. Trekna zivs ir glābiņš.
Katrai zivij ir savi plusi.
Lasis ir bagāts ar ķīmiskajiem elementiem, kuri samazina pārlieku jūtīgas ādas iekaisumus un palīdz tiem, kuri cieš no pārmērīgas ādas taukošanās un pinnēm.
Jūras ķemmītēs ir cinks. Šis mikroelements kā godprātīgs ,,santehniķis,, atjauno bojātās ādas šūnas, nostiprina trauslus matus un nagus.
Tuncī ir daudz D vitamīna. Šis vitamīns matiem piešķir spīdumu, veicina nagu augšanu. Bez tam, tuncī ir vitamīns B12, kurš ir atbildīgs par pareizu olbaltumvielu un tauku sašķelšanu, un vēl tas aizsargā no anēmijas un depresijas.
Cik daudz zivs ir jāēd?
Cik daudz treknas zivis ir jāēd? Dietologi ir aprēķinājuši, ka mūsu organisma veselībai pietiek ar apmēram divām treknas zivs porcijām nedēļā (400 – 500 g). Priekšroku dodiet aukstos ūdeņos ķertajām zivīm. Izvēlieties lasi, foreli, mencu, siļķi vai skumbriju. Ja jūs pērkat veselu zivi, tad izvēlieties to, kura ir bez ikriem – tā būs garšīgāka.
No veikala līdz šķīvim.
Svaigas zivis ir jāglabā tā, lai visas barojošās vielas saglabātu savu aktivitāti, pretējā gadījumā, to pagatavojot, jūs vienkārši remdēsiet izsalkumu, nenogādājot līdz ādai unikālās skābes un kalogēnu. Pats vienkāršākais uzglabāšanas veids ir sālīšana. Sāls ir dabīgs konservants, kurš nenogalina vitamīnus.
Kūpināšanas procesā trekna zivs saglabā līdz 90% savu vērtīgo īpašību. Kūpinātas zivis samazina holesterīna līmeni asinīs.
Cepot treknu zivi folijā, tvaicējot vai gatavojot karstā gaisa krāsnī, tā saglabā savu aktīvo olbaltumvielu struktūru. Karstā gaisa plūsma neiznīcina produkta vērtīgās īpašības.
Kā jau jūs esat sapratuši, lai labi izskatītos, nav obligāti jādzer zivju eļļa. Tādu pašu efektu var panākt, mielojoties ar gardiem ēdieniem, kuri ir pagatavoti no pareizi izvēlētas un pareizi pagatavotas treknas zivs.
Pagaidām nav komentāru.