Veikalu plauktos aizvien biežāk atrodamas dažādas zivis, vairāku veidu garneles, mīdijas un pat astoņkāji. Un vēlamies jūs iedrošināt - neejiet garām šiem eksotiskajiem radījumiem. Pareizi pagatavojot, jūs un jūsu viesi baudīs lielisku un neaizmirstamu maltīti!
Astoņkāju salāti “Parex glābšana”
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1-1,2 kg svaigi astoņkāji
- 6 vidēji lieli kartupeļi
- 1 citrons
- 1 balts sīpols
- 1 sarkans sīpols
- 1 burkāns
- 2 ēd.k. vīna etiķis
- zaļumi
- olīveļļa
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Vispirms astoņkājis ir pareizi jānovāra, lai nebūtu sīksts. Pirms vārīšanas astoņkājus vajag izklapēt ar gaļas āmurīti, gluži kā gaļu, pirms karbonādes cepšanas. (Iesakam astoņkājus pirms šī procesa ievietot maisiņā, tā jūs pasargāsiet savu virtuvi no pārliekas netīrības). Izklapētus astoņkājus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sagrieztu 2-4 daļās burkānu, balto sīpolu, citronu un vīna korķi.
Priekš kam to vīna korķi? Tradīcija - tā darot īstie itāļu zvejnieki.
Sāli vārot nepievienojam.
Uz lēnas uguns astoņķājus vāra apm. 30 min., uguni izslēdz un astoņkajus atdzesē, neizņemot no katla. Ja astoņkājis ir liels, pāri kg, tad jāvāra apm. 40 min (mums bija trīs skaistuļi pa 400g un ar 30 min. pietika). - Astoņkājus iemarinē. Atdzesētam astoņkajim novelk ādiņu, sagriež mazākos gabalos un pārliek traukā. No atlikušā citrona izspiež sulu un pievieno astoņkājiem, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pievieno zaļumus un vīna etiķi. Apmaisa un marinē 3-4 st.
- Novāra kartupeļus ar visu mizu un vēl siltus nomizo. Sagriež mazākos gabalos. Sarkano sīpolu sagriež ripiņās. Kartupeļus un sīpolus pievieno astoņkājiem, pārlej ar olīveļļu, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
- Pasniedz, kamēr kartupeļi vēl silti.
- Porcijas : 4-6
- Receptes kategorija : Jūras veltes, Salāti
- Sastāvdaļas : kartupeļi
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
- LIGY iekš “Sierštelles” siers ar piedevām
- taisniba iekš PVD pārbaudīs svaigu augļu un dārzeņu tirgotājus
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.