Vēsturnieki apgalvo, ka pirmsākumos, vairāk nekā četrus gadsimtus pirms Kristus, mocarellu gatavoja tikai un vienīgi no bifeļu piena. Un bija svarīgi, kādu zāli bifeļi ēduši, kādā mēness fāzē slaukts piens.Ar baklažānu audzēšanu ir gājis mazliet vienkāršāk.Vispirms baklažānus sāka audzēt Indijā, no kurienes tie izplatījās Gvinejas piekrastē un pēc tam Japānā.Šodien viss ir vienkārši, dodamies uz veikalu, vai tirdziņu un iegadājamies nepieciesamās sastāvdaļas gardai maltītei.
Baklažāni ar mocarellu
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 2 baklažāni
- 250g Mocarellas siers
- 4-5 tomāti
- 2-3 ķiploku daiviņas
- olīveļļa
- baziliks
- sāls un svaigi malti pipari
Pagatavošana
- Baklažānus nomazgāt, sagriezt ripiņās apmēram 0,5 cm, pārkaisīt ar sāli un atstāt uz 1 stundu.
No baklažāniem noliet lieko ūdeni.
Mocarellu izņemt no šķidruma un sagriezt šķēlītēs. - Pagatavot tomātu mērci: tomātus noblanšēt, noņemt ādu un sasmalcināt (var sablendēt, var caur gaļas maļamo mašīnu izmalt, var ar rokām saspiest). Ziemā var ņemt arī konservētus tomātus. Sasmalcinātus tomātus sajaukt ar sāli, smalki sakapātiem ķiplokiem un smalki sakapātu baziliku.
- Karstumizturīgā formā sakārtot slāni ar baklažāniem. Katru baklažānu pārliet ar tomātu mērci, tad pa virsu uzlikt mocarellas ripiņu. Atkārtot - baklažānu, tomātu mērci un siera šķēli. Apsmidzināt ar olīveļļu. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes.
- Pasniedz dekorējot ar svaigu baziliku.
- Porcijas : 4
- Receptes kategorija : Dārzeņu ēdieni
- Sastāvdaļas : baklažāns, Mozzarella
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pareizs uzturs
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šašliks
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Saulkrastiete iekš “Vēja Rags” kur tevi negaida un, tomēr, vairāk “Salt Water”…
- Sandija iekš Ābolu-dzērveņu medalus kokteilis
- Sandra iekš Eklērnīca “Raunas dārzs”, vai tiešām gardākie eklēri Rīgā?!
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.