Kartupeļos, it īpaši mizās, ir vērtīgās balastvielas, kas neuzsūcas un gluži kā birstīte tīra kuņģa un zarnu traktu, tādēļ līdz Ziemassvētkiem vajadzētu tos vārīt un ēst ar visu mizu. Tā kā visvērtīgākās vielas koncentrējas tieši zem bumbuļa miziņas, piedāvājam šo recepti.
Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu mizas ar šķiņķi un sieru
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 10-12 vidēja lieluma kartupeļi
- 70g Parmas šķiņķis
- 125g Mozzarella siers
- salvija vai rozmarīns
- olīveļļa
- garšvielas
- sāls
Pagatavošana
- Kartupeļus kārtīgi nomazgāt un nogriezt pabiezas mizas no abām pusēm. Ar pārējo kartupeļa daļu var rīkoties pēc saviem ieskatiem.
- Kartupeļu mizas izkārtot uz cepešpannas, pārliet ar olīveļļu, pārkaisīt ar sāli un garšvielām un cept cepeškrāsnī 30-35 min.
- Cepešpannu izņemt. Uz katras mizas uzlikt saplucinātu sieru un šķiņķi, salvijas lapiņas un pannu ievietot atpakaļ cepeškrāsnī Izslēgt uguni. Pēc 5-10 min. kartupeļu mizas ir gatavas pasniegšanai!
- Porcijas : 6-8
- Receptes kategorija : Dārzeņu ēdieni
- Sastāvdaļas : kartupeļi, Mozzarella, Prošuto
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
pica
picērija
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.