Ideju šai receptei aizguvām no mūsu vārda un amata brāļiem bonappetit.com. Mēs pievienojām vēl miso un jūras aļģes, kas padara šo humusu īpašu. Ja esat japāņu virtuves cienītājs, tad šis humus noteikti ies pie sirds. Izmēginiet!
Miso humus
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (2 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 450g vārīti turku zirņi (vai konservēti)
- 36g miso pasta
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
- 4 ēd.k. tahini sezama pasta
- olīveļļa
- 2 ēd.k. sezama sekliņas
- 10g kaltētas jūras aļģes (sasmalcinātas)
- sāls
Pagatavošana
- Turku zirņus liek blenderī. Pievieno kādas 3-4 ēd.k. olīveļļas un sasmalcina. Tad pievieno miso pastu, jūras aļges, tahini pastu, citrona sulu, sasmalcinātus ķiplokus, vēl mazliet olīveļļu un sablenderē vēlreiz. Ja masa ir pārāk bieza, tad vēl pievieno vēl mazliet olīveļļas, bet ar 5-6 ēd.k. vajadzētu pietikt. Pēc garšas pievieno sāli.
- Humusu pārliek bļodā, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar sezama sekliņām un pasniedz ar turku maizi vai lavašu, pitu vai svaigiem dārzeņiem.
- Porcijas : 3-4
- Receptes kategorija : Pupas & graudi, Uzkodas
- Sastāvdaļas : turku zirņi
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
2 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.