Latviešu virtuves tradicionālie ēdieni ir trekni, un tajos parasti netiek izmantotas garšvielas. Tipisks latviešu virtuves ēdiens ir vārīti pelēkie zirņi ar speķi. Taču arī šī recepte pamatoti tiek uzskatīta par Latviešu virtuvi raksturojošu. Lai labi garšo!
Sautēti burkāni un zirnīši “Zemnieku gaumē”
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 200g burkāni
- 200g saldēti vai svaigi zaļie zirnīši
- 1 ēd.k. sviests
- 2 ēd.k. skābs krējums
- cukurs
- sāls
Pagatavošana
- Burkānus notīrīt, zirnīšus atkausēt (ja tie saldēti). Burkānus sagriež kubiņos zirņu lielumā. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept burkānus apm. 5-7 min. Pievienot ūdeni, pēc garšas sāli, cukuru un vārīt, līdz burkāni mīksti un ūdens iztvaikojis. Tad pievienot zirnīšus, krējumu un uzvārīt.
- Sautētus burkānus un zirnīšus pasniedz kā piedevu pie kartupeļiem, gaļas vai zivju ēdieniem.
- Porcijas : 2
- Receptes kategorija : Dārzeņu ēdieni
- Sastāvdaļas : burkāns, iz senām pavārgrāmatām, mūsu mantojums, zaļie zirnīši
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pareizs uzturs
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Natalja iekš Aknu pastēte “Melnais Barons”
- Saulkrastiete iekš “Vēja Rags” kur tevi negaida un, tomēr, vairāk “Salt Water”…
- Sandija iekš Ābolu-dzērveņu medalus kokteilis
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.