Sidrs ir viegls alkoholisks ābolu dzēriens ar maigu šampanieša raksturu. Būdams vieglāks kā vīns, tas ir lieliski piemērots zivju ēdieniem, trusim, putnu gaļai, kā arī treknām aknām. Pasaulē pastāv liela sidru daudzveidība, tostarp arī bezalkoholisks sidrs bērniem. Šoreiz sidru izmantosim gatavojot pastēti, tas piešķirs tai īpašu toni.
Sīpolus un ķiplokus nomizot un sagriezt ripiņās. Pannā izkausēt sviestu un apcept sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pieliet sidru, sautēt apm. 3 min. un pārlikt sīpolus multivārāmā katlā. Tajā pašā pannā apcept vistu aknas un pārlikt katlā pie sīpoliem. Sautēt 1 st. režīmā "Sautēšāna". Gatvas aknas mazliet atdzesēt.
Aknas sablendēt, pievienojot pēc nepieciešamības šķīdrumu, kurā tās vārījās. Aknu masai jābūt kā biezam krējumam. Masu saliet trauciņos un novietot ledusskapī uz pāris stundām, labāk uz nakti.
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lai nodrošinātu web lapas satura kvalitāti un apkopotu apmeklētāju statistiku, www.bonappetit.lv mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.