Zaļumu izmantošana ir vienkāršs veids, kā akcentēt ēdiena garšu, piešķirt tam izsmalcinātību bez liekām kalorijām, neizmantojot taukvielas. Neesat pārliecināti par sevi un neziniet ar ko sākt? Pamēģiniet pievienot baziliku un majorānu jūsu iemīļotajai tomātu mērcei vai pirms cepšanas ierīvējiet vistu ar timiāna un rozmarīna maisījumu. Tādi zaļumi kā koriandrs un piparmētra lieliski iederēsies salātos aziātu gaumē. Eksperimentējiet ar vairākiem zaļumiem vienlaicīgi, līdz atradīsiet sev tīkamo garšas kombināciju. Lūk, daži padomi aromātisko zaļumu izmantošanai kulinārijā.
Baziliks.
Neviens cits zaļums tā nepiešķir ēdienam vasaras garšu kā baziliks. Baziliks lieliski saskaņojas ar tomātiem un visa veida dārzeņu salātiem. Bazilika un anīsa maisījums pastiprinās Taizemes un Ķīnas virtuves ēdienu garšu. Ja jūs vēlaties pagatavot desertu, tad jūs spēsiet novērtēt kanēļa, bazilika un citrona garšas kokteili, it īpaši kombinācijā ar persikiem.
Koriandrs.
Koriandrs ir populārs daudzās nacionālajās virtuvēs savas piesātinātās smaržas un aromāta dēļ, tai skaitā meksikāņu un vjetnamiešu virtuvē. Ēdamas ir visas šī auga daļas: kaltētas sēklas veselā vai maltā veidā, stiebri un lapas. Dažās Āzijas receptēs tiek izmantotas arī koriandra saknes. Augstā temperatūrā mainās korindra garša, tādēļ pievienojiet to ēdienam tieši pirms pasniegšanas.
Lavanda.
Svaigi vai kaltēti lavandas ziedi piešķir smalku aromātu garšvielu maisījumam, kuru izmanto jēra gaļas, vistas un dārzeņu ēdienu pagatavošanai. Pamēģiniet lavandu pievienot arī vārītam krēmam.
Citronmētra.
Šis augs ēdienam piešķir citrona aromātu bez skābuma. Diemžēl, to ļoti reti var nopirkt, tādēļ vienkāršāk to ir izaudzēt pašiem. Citronmētra piešķir izsmalcinātu garšu vārītam krēmam, jogurtam un zemenēm ar putkrējumu. Tāpat to var izmantot kā aromātisku dekoru baltvīnam. Pievienojiet citronmētru tējai ar ledu.
Majorāns.
Majorāns pēc izskata un garšas līdzinās raudenei. Majorāns ir populārs Vidusjūras virtuvē. Tā viegli saldenā garša īpaši labi harmonizē ar gaļu un dārzeņiem.
Raudene.
Vidusjūras raudenei ir maigāka garša nekā meksikāņu raudenei. Ar raudenes palīdzību var radīt neaizmirstamu mērci priekš spageti un picas. Raudene veido lielisku pāri ar čili.
Rozmarīns.
Pateicoties savam skuju aromātam un citrona niansei, šis augs augstu tiek vērtēts itāļu virtuvē, lai piešķirtu aromātu sautētai cūkas, jēra un vistas gaļai, kā arī mērcēm priekš makaroniem un zupām.
Salvija.
Salvija ar savu izteikti īpašo aromātu jau sen ir iecienīta Vidusjūras reģionos gan kulinārijā, gan dziedniecībā. Garajām, ovālajām sudrabotajām lapām ir viegli rūgtens, pikants aromāts. Parasti šo augu izmanto, lai piešķirtu aromātu gaļas ēdieniem un gaļas ēdienu piedevām.
Piparmētra.
Piparmētru izmanto dažādu saldo un sāļo ēdienu gatavošanā. Tomēr vislielāko atzinību piparmētra ir ieguvusi kā brīnišķīgs desertu aromatizātors.
Estragons.
Franči labāk par visiem pārējiem spēja novērtēt šo spilgto aromātu, kuru tie izmanto tradicionālo mērču pagatavošanai kopā ar kārveli, pētersīļiem un lokiem. Lai saglabātu estragona specifisko aromātu pievienojiet to ēdiena gatavošanas beigās.
Timiāns.
Timiāns ir pati slavenākā garšviela ragū un zupu gatavošanā. Timiāns ir viens no universālākajām garšvielām. Tas labi harmonizē ar sarkano gaļu, putnu gaļu, dārzeņiem un arī ar āboliem un bumbieriem. Citrona timiāns lieliski saderēs kopā ar zivi, cukini, kukurūzu un fantastisku garšu tas veido ar avenēm, kazenēm un mellenēm.
Pagaidām nav komentāru.