Labi pagatavotas aukstās gaļas pamatā ir labi novārīts buljons. Buljonam jābūt caurspīdīgam, stipram un aromātiskam. Ja buljons būs pareizi novārīts, tad jums nekad neviens nepateiks:”Какая гадость эта ваша заливная рыба!” (“Likteņa ironija”)
Aukstā gaļa no vēdzeles
- Sarežģītība Vidēji
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1 vēdzele
- 1 sīpols
- 1 puravs (tikai baltā daļa)
- 3 ķiploka daiviņas
- 2-3 lauru lapas
- 2 pētersīlļu zariņi
- 2 selerijas kāti
- 2 timiāna zariņi
- 4 smaržīgie pipari
- 2 olu baltumi
- 20g želatīna
- Želejai:
- krējums vai mājas majonēze
- mārrutki
- pētersīļi
- sāls
Pagatavošana
- Zivi atzvīņot, izķidāt, izgriezt žaunas, nogriezt galvu, asti un spuras. Zivi izfilēt un fileju sagriezt gabalos. Katlā ielikt galvu, asti, lielo asaku un spuras, pārliet ar 2,5l auksta ūdens. Katla saturu uzvārīt, noņemt putas un uz nelielas uguns turpināt vārīt. Sīpolu notīrīt un sagriezt 4 daļās, ķiploku saspiest ar naža plato daļu. Visus zaļumus sasiet kopā. Pievienot sagatavotus dārzeņus un garšielas buljonam un vārīt vēl 30 minūtes, neapsedzot ar vāku. Pēc 10 minūtēm lauru lapas izņemt. Ar šūmkaroti izņemt visu no buljona, pievienot zivs fileju un turpināt vārīt vēl 10 minūtes, noņemot putas. Buljonu izkāst caur marli vai auduma gabalu un novietot atpakaļ uz uguns.
Olu baltumus uzputot ar 5 ledus kubiņiem, ieliet buljonā, uzvārīt, noņemt no uguns un atstāt uz 10 minūtēm. Buljonu vēlreiz izkāst. - Zivs gaļu atdalīt no atlikušām asakām (ja tādas vēl ir palikušas), sasmalcināt un sakārtot glāzītēs. Vienlaicīgi glāžu sanus var dekorēt ar zaļumu lapām. Buljonā izšķīdināt želatīnu un pārliet zivij. Sagatavotus trauciņus novietot ledusskapī līdz želeja ir pilnībā sastingusi.
- Krējumu vai majonēzi sajaukt ar mārrutkiem un pārliet glāzēs 0.5cm biezā slānī. Dekorēt ar pētersīļiem. Ja laika ir vairāk, tad šo slāni arī var uztaisīt kā želeju - jau gatavai mērcei pievienot izkausētu želatīnu un novietot līdz pilnīgai sastingšanai ledusskapī.
- Receptes kategorija : Uzkodas, Zivju ēdieni
- Sastāvdaļas : zivs
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
pica
picērija
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.