Risoto ir rīsu pagatavošanas tehnoloģija, kas raksturīga vienīgi Itālijai. Rezultātā tiem jābūt uzbriedušiem, mīkstiem, bet tomēr nedaudz stingriem. Gatavu risoto pasniedz nekavējoties, to nemēdz atsildīt.
Risoto ar Parmezānu
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 600-800 ml vistas buljona
- 200g rīsu Arborio
- 100ml sausa baltvīna
- 40g sviesta
- 1 smalki sakapāts sīpols
- 100g Parmezāna
- pētersīļi
- 3 ēd.k.olīveļļas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienot rīsus un apcept 3-4 min. (līdz sadzirdat tādu skaņu, it kā plīst stikls). Pievienot vīnu un maisot pavārīt 2-3 min. Pievienot apm. 1 gl. silta buljona un maisot sautēt. Kad masa sabiezē, pievienot vēl 1 gl. buljona. Tā turpināt, kamēr rīsi ir gatavi. Masai jāsanāk mazliet pašķidrai, jo tā vēl sabiezēs, kad uguns jau tiks izslēgts.
- Noņemt no uguns un iemaisīt sviestu. Sieru sarīvēt, atstājot mazliet dekoram, un pievienot rīsiem. Pievienot sāli, piparus un smalki sakapātus pētersīļus.
- Pasniedz nekavējoties, pārkaisot ar siera plāksnītēm.
- Porcijas : 4
- Receptes kategorija : Pupas & graudi
- Sastāvdaļas : Parmezāns, rīsi
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
- LIGY iekš “Sierštelles” siers ar piedevām
- taisniba iekš PVD pārbaudīs svaigu augļu un dārzeņu tirgotājus
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.